Vasko Atanasovski Trio

SOBOTA, 19. 10. 2013 ob 21:30

 

High Energy Vitamine Music.

 

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album Come To Me, ki je požel izjemno dobre kritike ter močno zaznamoval slovenski in tudi tuj glasbeni prostor. Poleg mnogih gostovanj na Hrvaškem je zasedba izpeljala že dve koncertni turneji na Kitajskem. Letos pripravljajo nov album, zato nam bodo na koncertu predstavili kar nekaj novosti.

 

Skladatelj in glasbenik Vasko Atanasovski, znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov, je izdal že deset odlično ocenjenih avtorskih albumov. Tokrat pa z zasedbo tria, ki ga sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, dosega še poseben fenomen, tako v energičnih in natančnih izvedbah, kakor v zvočnosti. 

 

Glasbo stilsko težko klasificiramo, so pa ekstatičnost, živahnost, eklektično mešanje glasbenih stilov in brezkompromisnost znane značilnosti njihovih nastopov, ki nikogar ne pustijo hladnega ali ravnodušnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini in hrvaščini so v glavnem ljubezenska, navdihujejo pa s humorjem in izvirnimi, duhovitimi metaforami. 

 

 

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta

Dejan Lapanja – električna kitara, vokal

Marjan Stanič – bobni, tolkala

Foto: arhiv izvajalcev