HITRE POVEZAVE:     ČETRTEK          PETEK         DRUGI DEL FESTIVALA      

Program 16. Festivala slovenskega jazza - prvi, spletni del

Program se zaradi višje sile lahko še naknadno spremeni. Možne so tudi spremembe terminov posameznih dogodkov in zasedb. Prosimo spremljajte našo facebook stran z zadnjimi novicami o programu. 

--  ČETRTEK  --
 

Četrtek, 29. 4. 2021, 20:00, na spletu 

Šola Jazz Ravne 
Skratkim videom predstavljena Šola Jazz Ravne, katere udeleženci so bili letos deležni le šolanja preko spleta.
Vodja šole: Samo Kolar

Povezava na YouTube

Četrtek, 29.  4. 2021, 20:30, na spletu
Igor Matković: Ephemeral
Solo ekstrakt februarja lani v kvintetu predstavljenega albuma enega najbolj kreativnih in inovativnih slovenskih jazz trobentačev. Matković je naklonjen številnim glasbenim žanrom – ne le jazzu. Ima samosvoje mesto v slovenski glasbi: v njej s tradicionalnimi jazzovskimi pristopi povezuje svoje izkušnje vzhodnjaške miselnosti, reduktivnih, minimalističnih tehnik ter zvoke narave in elektronike, zato ga številni vidijo kot slovenskega ekvivalenta Tomasza Stanka, Dave Douglasa ali Nilsa Pettra Molværja.
Zasedba: Igor Matković – trobenta, elektronika

Povezava na YouTube

--  PETEK  --

Petek, 30. 4 2021, 20:00, na spletu 

Vid Jamnik: Urgent Detergent
Urgent Detergent – kvartet vibrafonista Vida Jamnika, v svoji najnovejši formuli vključuje nekatere od najboljših mladih slovenskih glasbenikov, do
nedavnega živečih v New Yorku. Zasedba, ustanovljena na Berklee College of Music, je med drugim predstavljala šolo na turneji po Franciji; snemala za kompilacijsko zgoščenko založbe Jazz RevelaJon Records, ki predstavlja najboljše študentske skladbe in skupine; bila finalist EBU European Jazz  CompeJJon na Nizozemskem; in zasedla 2. mesto na 7 Virtual Jazz CompeJJon. Spremembam v postavi navkljub ostaja zvesta instrumentaciji vibrafon-klavir - bas - bobni in preigravanju avtorske glasbe, ki, v nasprotju z morebitno prvo mislijo, ne spominja na glasbo iz žajfnic …. 
Zasedba:
Vid Jamnik  - vibrafon, Marko Črnčec - klavir, Jošt Lampret - kontrabas, Žan Tetičkovič  - bobni 

www.vidjamnik.com

Povezava na YouTube

Petek, 30. 4 2021, 21:30, na spletu 

Jure Praper: Liquid Carpet

Jure Praper o Liquid Carpet: "Liquid Carpet predstavlja okolje, pot, na kateri je možno preizkušati, uresničiti in razvijati glasbene ideje. Spontano in neobremenjeno. Namesto projektov me bolj pritegnejo stalne zasedbe. Njihova dinamika, komunikacija. Rad imam, če se glasbeni slogi prelijejo preko žanrskih okvirjev. Takrat glasba popušča v svoji rigidnosti in strogosti. Tokovi se združijo v novo strugo, nastane drugo nabrežje, izriše se nova krajina. To je okoliš v katerem najraje, najlažje delujem. Smo skupina, ki se je sposobna družiti tudi po nastopu."

Zasedba: Jure Praper - kitara, glasba, aranžmaji, Matjaž Mlakar  - saksofoni, David Novak  - bas, Matic Črešnik -  bobni
Gosta: Sašo Vollmaier - klavir, Vid Jamnik - vibrafon

Povezava na YouTube

Planirana časovnica drugega dela festivala - v živo 5. junija 2021


--  DRUGI DEL FESTIVALA  --
 

Sobota, 5. 6. 2021, Grajski park / KOK Ravne / KMKC Kompleks
Dokumentarni film Jazz in Jazz Ravne
Filmski studio na Gradu, ki ga vodi režiser dr. Uroš Zavodnik, je s filmsko ekipo  dijakov ravenske gimnazije Nik Gradišnik, Tisa Praprotnik, Tina Geč, Andraž  Kugovnik in Filip Dihpol s kamero spremljal razgibano jazz sceno na Ravnah. Film Jazz in Jazz Ravne je zaobjel večletno jazzovsko dogajanje tega koroškega mesta. Je nikdar dokončana zgodba in se še vedno dopolnjuje.  


Sobota, 5. 6. 2021, Grajski park / KOK Ravne / KMKC Kompleks

Jože Požrl : Jaz(z) igram pa na fotoaparat...
Jože Požrl, likovni pedagog in grafični oblikovalec, si je za svoj izrazni medij izbral fotografijo. Objektiv usmerja v različna tematska izhodišča, še posebej pa ga zanimajo jazzisti. Njegove figure glasbenikov so narativno, a avtorsko občuteno zabeležene, izrazno močne, hipno zaustavljene pri dinamičnem izvabljanju zvokov iz instrumenta. Igra svetlob in senc pa daje dodaten zven atmosferi dogajanja.

  

Sobota, 5. 6. 2021, Grajski park / KOK Ravne / KMKC Kompleks
Cene Resnik: Acamar Quartet
Mednarodni kvartet igra free jazz oz. originalno improvizirano glasbo. Avtorji skladb so vsi člani zasedbe, njihova glasba pa je odraz časa v katerem živijo. V tem kontekstu lahko povlečemo vzporednice med drugim tudi s spiritualno free jazz tradicijo. Njihova nova plošča izide jeseni leta 2020, takrat pa se kvartet premierno predstavi  tudi širšemu občistvu v jesenskem delu koncertov po Sloveniji, Italiji in Avstriji.
Zasedba: Cene Resnik - tenor in sopran saksofon, Giorgio Pacorig (IT) - klavir, rhodes, Matjaž Bajc - kontrabas, Urban Kušar -  bobni

Sobota, 5. 6. 2021, Grajski park / KOK Ravne / KMKC Kompleks

Jaka Kopač: Balkan Roots feat. Danny Grissett and Ameen Saleem
Jaka Kopač želi s svojim kvartetom pritegniti vse ljubitelje jazza. Skupni navdih štirih glasbenih umetnikov in močna želja po nadaljnjem razvoju jazza delata glasbo polno in izrazno, v njej pa je čutiti različna kulturna ozadja sodelujočih glasbenikov. Slišali bomo nove  skladbe, tradicionalni mainstream jazz in sodobne zvoke, vse skupaj začinjeno s kančkom balkanskega pridiha.  
Zasedba: Jaka Kopač - altovski saksofon, Danny Grissett  (ZDA) - klavir, Ameen Saleem (ZDA) - kontrabas, Vladimir Kostadinović  (SRB) - bobni

 
 
 
ministrstvo_logo_cropped.jpg

Občina  Ravne 

na Koroškem

ZKSTM_novi_obrezan_inverzno.jpg
Kompleks
Infosys

Organizatorji

JAZZOVSKO DRUŠTVO

Tržaška 297/a

​1000 Ljubljana

Več...

 

KD DRUGI ZVOKI

Na Šancah 13

​2390 Ravne na Koroškem

Več...

 

CARINTHIA JAZZ

koroški organizatorji
jazz dogodkov

Več...

 

Kontakt

t: 031 629 914
f: 02 620 0 629