Black Balloon

SOBOTA, 19. 10. 2013 ob 23:00

 

Fusion jazz urbanega značaja, v kateriem se začuti tako pridih rocka in funka, kakor tudi vplive različnih glasbenih kultur sveta.

 

Black Balloon velja za eno izmed pionirskih zasedb fusion jazz glasbe v Sloveniji. Zasedba je nastala v Mariboru sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja in ob nekaj  zamenjavah članov ter krajšimi prekinitvami deluje vse do današnjih dni. V sedanji zasedbi nastopajo od leta 2006, Black Baloon pa sestavljajo kitarist in avtor glasbe Igor Bezget, klaviaturist Marko Črnčec, basist Tadej Kampl in bobnar Miran Celec, ki je tudi edini ustanovni član skupine.
 
V svojem več kot petindvajsetletem ustvarjalnem obdobju je skupina posnela veliko avtorske glasbe ter ogromno nastopala tako doma kot tudi na številnih uglednih festivalih v tujini. Igrajo predvsem fusion jazz glasbo urbanega značaja, v kateri se da začutiti tako pridih rocka in funka, kakor tudi vplive različnih glasbenih kultur sveta. Repertoar skupine sestavlja avtorska glasba, ki je nastajala skozi celotno obdobje delovanja zasedbe. Odlikujejo jo predvsem melodične teme, kombinirane s komponirano skupinsko igro ter v kontrastu z dinamičnimi improvizacijami, v katerih je mogoče čutiti ogromno svobode izvajanja. 

 

Zasedba:
Igor Bezget - kitara 
Marko Črnčec - klaviature
Tadej kampl - bas
Miran Celec - bobni

Foto: Boris Voglar